Hírek

22 jún
Az orvosi diagnosztika jövője
A tumorok, a szív-érrendszeri betegségek és a fertőzések kimutatására is alkalmas az a módszer, melyet az anyai vérből történő magzati DNS-vizsgálatnál is használnak. A legújabb kutatási eredményekről a Debreceni Egyetemen tartottak nemzetközi konferenciát.
22 jún
Adomány a villamosmérnököknek
Több mint 8 millió forint értékben 20 újraprogramozható logikai kapumátrix alapú fejlesztői kártyát kapott a DE Fizikai Intézete. A nagymennyiségű adatok gyors feldolgozására alkalmas eszközt az oktatásban és a kutatásban is hasznosítják az egyetemen.
21 jún
Kakuk György 1938-2018
Életének 80. évében, 2018. június 2-án elhunyt Kakuk György belgyógyász professzor. Búcsúztatása június 22-én, pénteken 11 órakor lesz a tiszadadai temető ravatalozójában.
21 jún
Kulturális örökségünk mint tananyag
Hamarosan, várhatóan 2019 szeptemberétől új területtel bővül a Bölcsészettudományi Kar kínálata. Elsőként a „Kulturális örökség” szakirányú továbbképzés tananyagát mutatják be a csütörtökön kezdődött kétnapos workshop keretében a Debreceni Egyetemen.
21 jún
Nemcsak a magyart tanulták magyarul
Húsz kínai fiatal vett részt a Debreceni Nyári Egyetem speciális képzésén, több tárgyat tanultak magyarul egy éven át. Mindannyian a Beijing Nemzetközi Egyetem (BISU) hallgatói, és egy hétéves programban vesznek részt.
20 jún
MEFOB döntőben a rögbicsapatunk
Tavaly ezüstérmet hoztak haza, idén azonban mindenképpen szeretnék megnyerni a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságot a Debreceni Egyetem hallgatói.
20 jún
Tudományos támogatás az MTA-tól
Harminc fiatal kutató, köztük a Debreceni Egyetem három munkatársa nyerte el a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) év elején meghirdetett Prémium posztdoktori kutatói programjának hároméves támogatását.
20 jún
Újabb öt fiatal a DEAC-ban
Erdei Zoltán és Antal Arnold Székesfehérvárról, míg Nagy Péter, Márton Koppány és Salló Barna a DHK-ból érkezik a „DEAC-családba”. Mindannyian fiatalok, ambiciózusak és meg akarják mutatni, mit tudnak a jégkorongról.
19 jún
Fiatal kutatói ösztöndíj
A Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kara MA hallgatók, doktoranduszok és doktorjelöltek számára pályázatot hirdet.
19 jún
Nyári diplomaosztók - VIDEÓVAL
Mintegy 3600 végzős veheti át oklevelét a következő hetekben a Debreceni Egyetemen. Az ünnepségeket élőben közvetíti az intézmény Multimédia és E-learning Technikai Központja a hirek.unideb.hu oldalon.