Hírek

12 okt
​​​​​BMW-aláírás a Debreceni Egyetemen
A Debreceni Egyetemen írták alá a BMW debreceni üzemének létrehozását támogató szerződéseket. A beruházáshoz kapcsolódóan a Debreceni Egyetem Műszaki Karán új képzések indulnak majd.
12 okt
Lesz kinek szurkolni!
Debrecenben küzdenek a bajnoki pontokért a DEAC jégkorongozói, kosarasai, röplabdázói és labdarúgói is az előttünk álló hétvégén. Izgalmas vendégségbe utazik emellett a szintén népszerű kézi- valamint a futsalcsapat is.
11 okt
Tudományos és üzleti értékteremtés
Tíz magyar egyetemmel együtt a Debreceni Egyetem is bekerült a Felsőoktatási Intézményi Kiválósági Programba. Az intézmény a céljai megvalósításához 2 milliárd 250 millió forintot kapott. A program olyan kutatásokat finanszíroz, melyek az eredmények üzleti hasznosulását is priortásként kezelik.
10 okt
Tour de DE
A sportág népszerűsítésére szervezte meg kedden I. Egyetemi Bringanapját a DE Sporttudományi Koordinációs Intézete. A rendezvényen a DEAC új kerékpárszakosztályának létrehozását, és a campusok közötti kerékpárúthálózat fejlesztését is szorgalmazták.
09 okt
Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj átadási ünnepség a Bölcsészettudományi Karon
A Bölcsészettudományi Kar 16 hallgatója érdemelte ki az ösztöndíjat.
09 okt
Fontos bejelentések a Szenátuson
A betegellátást, az orvosképzést és az intézmény kinevezési gyakorlatát érintő módosításokról volt szó a Debreceni Egyetem október 4-ei szenátusi ülésén. A testület a Debrecenben létesülő BMW-gyárhoz kapcsolódóan is fogadott el előterjesztést.
08 okt
Top 10-ben a Kossuth Gyakorló
Az ország hetedik legjobb középiskolája lett a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája a legjobbiskola.hu ranglistáján. Az intézmény hatévfolyamos képzésének sikerén túl az iskola négyéves képzése az előkelő tizenharmadik helyen zárt.
08 okt
Folytatódik a Science Café
Hat év alatt több mint 70 előadás – töretlen a Debreceni Egyetem tudományos ismeretterjesztő sorozatának népszerűsége. A Science Café idén ősszel is várja az érdeklődőket kéthetente a megszokott helyen, a Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesboltjában.
08 okt
Siker a Szenior Egyetem
Telt házzal indult a Debreceni Egyetemen a Szenior Egyetem őszi kurzusa pénteken. A nyitóelőadást „Új gyógyászati eljárások a debreceni klinikákon a 3. évezredben” címmel Berényi Ervin, a Klinikai Központ elnök tartotta az intézmény Élettudományi Központjában.
08 okt
Győzelmi szériában
Újabb két fontos meccset nyert meg a DEAC jégkorongcsapata, és bravúrgyőzelmet arattak a kézilabdázók is szombaton. Zsinórban harmadik mérkőzésükön nyertek a futsalosok, nem sikerült viszont az újabb bravúr a kosárcsapatnak.