GYIK#09 - Hogyan lehet átkerülni önköltséges képzésből állami ösztöndíjas képzésbe?

Minden félév elején a kar átvételi pá­lyázatot ír ki, amellyel az állami ösztöndíjas stá­­tuszú megszűnt jogviszonyú hallgatók he­lyére pá­lyázhatnak az önköltséges képzésben részt vevő hallgatók. Feltételek: az a hallgató vehető át, aki
 

 1. az utol­só két bejelentkezett félévében a két félév teljesítményét együttesen számítva az aktuális jogszabályban előírt állami ösztöndíjban maradás feltételeit teljesíti (teljesíti az előírt kreditszámot és az adott tanévre előírt tanulmányi átlagot)
 2. és az ösztöndíjindexe magasabb, mint a hallgatók ösztöndíjindexe alapján felállított rangsor alsó ötödénél elhelyezkedő hallgató ösztöndíjindexe.
 3. Kari követelmények:
  1. legalább 2 aktív félév teljesítése költségtérítéses/önköltséges képzésben
  2.  az utolsó két félév sikeres teljesítése, ezen belül:
   1. a két félévben összesen legalább 36 kredit megszerzése,
   2. a két félév átlagában min. 3,00 értékű tanulmányi átlag (2020-ban 3,25; 2021-től 3,5)
   3. elégtelen tanulmányi teljesítmény miatt költségtérítéses képzésbe került hallgató esetén további feltétel annak a tárgynak a sikeres teljesítése, amely miatt a hallgató költségtérítéses képzésbe került.

 

Önköltséges képzésre felvett hallgató két aktív, lezárt félév eltelte után kérheti átvételét. Nem kérheti átvételét az a hallgató, aki a szakra előírt képzési idő féléveinek számát két félévvel (fogyatékkal élő hallgató esetén négy félévvel) meghaladta. A kérvény beadásának határideje: a pályázati kiírásban szereplő dátum. A nyom­tat­vány le­­­­tölthető a kari honlapról.

 

Levelező tagozatos hallgatók esetében csak akkor lehetséges önköltséges képzésből állami ösztöndíjas képzésre átkerülni, ha az adott szakot azonos képzési ciklusban a kar állami ösztöndíjas és önköltséges finanszírozási formában is meghirdette a felvételi eljárásban, és mindkét finanszírozási formára kerültek be hallgatók, illetve üresedett meg állami ösztöndíjas hely.

Frissítés dátuma: 2019.01.09.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.