GYIK#10 - Mi a teendő, ha másik felsőoktatási intézménybe szeretnék átjelentkezni?

Annak, aki más felsőoktatási intézménybe kíván átjelentkezni, az átvevő intézménynél kell informálódnia az átjelentkezés feltételeiről.
Sikeres átvételi eljárás esetén a választott intézménybe történt beiratkozást követően az átvevő intézmény hivatalból értesíti a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karát az átvételről, és a beiratkozás dátumáról. A DE-BTK ezen értesítés alapján szűnteti meg a hallgatói jogviszonyt. Ezért kérjük, ha átjelentkezik másik intézménybe, az eljárás alatt ne szüntesse meg jogviszonyát, mert az átvételi eljárás feltétele a folyamatos jogviszony, és a megszűnt jogviszony az átvételt is semmissé teheti!

Átvett hallgató is köteles a karral, illetve az egyetemmel szemben fennálló pénzügyi tartozásait rendezni!

Amennyiben nem rendezi tartozását, a Debreceni Egyetem polgári peres úton behajtathatja azt.
Az átvételhez illetve a későbbi tárgy/kredit elismertetéshez szükséges leckekönyv-kivonatot/kreditigazolást és jogviszony igazolást a HAK állít ki, de csak abban az esetben kaphatja kézhez a hallgató, ha minden – az egyetemmel szemben fennálló pénzügyi tartozását rendezte!
Állami ösztöndíjas képzésről kilépő hallgató az ösztöndíjas státuszát nem viheti magával, helyére a DE BTK önköltséges hallgatója kerülhet át.
Átvételre az előző szorgalmi időszak végétől az őszi félévre vonatkozóan szeptember 15-ig, tavaszi félévre vonatkozóan február 15-ig kerülhet sor.

Frissítés dátuma: 2019.01.09.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.