GYIK#12 - Hogyan halaszthatok félévet?

A hallgató félévhalasztást, passzív félévet vehet igénybe, ha a félév első két hetében kérelmezi tanulmányainak halasztását és hallgatói státuszát passzívra állítja a Neptun rendszerben. A harmadik héten ugyanezt késedelmi díj ellenében teheti meg.
Ha a hallgató az első két hétben aktív státuszt állított be a Neptunban, és az adott félév harmadik hetének végéig nem kéri tanulmányainak szünetelését, az adott félév aktív félévnek minősül akkor is, ha a hallgató nem vesz részt foglalkozáson, és nem tesz eleget egyetlen tanterv tanulmányi követelményeinek sem. (Önköltséges képzés esetén a költségtérítés összege azzal az indokkal, hogy a hallgató „nem csinált semmit” az aktív félévben, nem igényelhető vissza!)
Ha a hallgató a soron következő időszakra nem jelentkezik be, a hallgatói jogviszonya szünetel.
A passzív félévek száma nem haladhatja meg a képzési idő felét (páratlan féléves idejű képzéseknél felfelé kerekítve), azaz

  • BA képzésben 3 (kivétel a szociális munka alapszak: 4 félév),
  • diszciplináris MA és FOSZK képzésben 2,
  • osztott    tanári mesterszak nappali tagozatán 3, levelező tagozaton 2 (kivétel a 3 féléves képzés: 2),
  • osztatlan tanári mesterképzésben 10 féléves képzés esetén 5, 11 és 12 féléves képzés esetén 6 passzív félévet

vehetnek igénybe a hallgatók.
De a halasztás (jogviszony szünetelés) időtartama összefüggően nem haladhatja meg a két félévet!
A kérvény beadásának határideje: őszi és tavaszi félév esetén is a félév 3. (beleértve a regisztrációs hetet) hetének vége. A nyomtatvány letölthető a kari honlapról. A nyomtatvány neve: Halasztási kérelem.

Frissítés dátuma: 2018.07.24.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.