GYIK#21 - Mikor és hogyan vizsgázhatok?

Csak az a hallgató vizsgázhat, aki a Neptunban a tantárgyat/kurzust felvette, és a hozzá tartozó vizsgaalkalomra bejelentkezett, ezért a Neptunból nyomtatott vizsgalapon szerepel a neve. Vizsgára bejelentkezni viszont csak olyan hallgató tud, akinek nincs pénzügyi tartozása a kar illetve az egyetem felé, ezért kérjük, hogy a – bármely félévre – kiírt aktív tételeket szíveskedjenek a Neptunban a Pénzügyek, Befizetések címszó alatt teljesíteni. (A teljesítés technikai lebonyolításához segítséget nyújt a btk.unideb.hu Aktuális menüpontja alatt megtalálható „Fizetési kötelezettségek teljesítése” című összefoglalónk.)
 

A hallgató köteles a vizsgára a Neptunban feljelentkezni az alábbi határidők figyelembe vételével

 1. a vizsgára való jelentkezés a vizsgát megelőző munkanap déli 12:00 óráig lehetséges,
 2. a vizsgáról való lejelentkezés a vizsgát megelőző munkanap 0:00 óráig lehetséges.

Példák:

 1. szerdai vizsganap esetén

  1. feljelentkezni a vizsgára kedd déli 12:00 óráig lehet,
  2. lejelentkezni a vizsgáról kedd 0:00 óráig (= hétfő 24:00 óra) lehet, tehát a lejelentkezési határidő 12 órával rövidebb, mint a feljelentkezés.
 2. hétfői vizsganap esetén
  1. feljelentkezni a vizsgára péntek déli 12:00 óráig lehet,
  2. lejelentkezni a vizsgáról péntek 0:00 óráig (= csütörtök 24:00 óra) lehet.

Kérjük a fentebbiek figyelembe vételét és betartását a vizsgajelentkezések kapcsán!

A hallgató a vizsgán a személyazonosságot igazoló okmánnyal (diákigazolvány vagy személyi igazolvány) köteles megjelenni.
A vizsgaidőszak utolsó napját követő napon a hallgató a Neptunon keresztül elektronikus levélben felhívást kap az adott félév kurzusteljesítési adatainak ellenőrzésére.
A vizsgaidőszak zárását követő két hétben a hallgató a Neptunban szereplő értékelésre vonatkozó adattal szemben a kurzusért felelős oktatónál/egységnél kifogással élhet, aki/amely három munkanapon belül dönt. A kifogásolt érdemjegyet a vizsgalap, illetve a dolgozatra írt érdemjegy, továbbá a tanulmányi füzet alapján – ha a kifogás jogosságáról meggyőződtek – javítani kell. A javítást az oktató, illetve távollétében az érintett egység vezetőjének levele alapján a Tanulmányi Osztály végzi el. A hallgató kifogásának elutasítása esetén elsőfokon a kari Tanulmányi Bizottság, másodfokon a Hallgatói Ügyek Jogorvoslati Bizottsága dönt.

Frissítés dátuma: 2018.07.24.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.