GYIK#28 - Mikor szűnik meg a hallgatói jogviszonyom a tanulmányok befejezése után?

Aki az abszolutórium megszerzését követő első záróvizsga-időszakban záróvizsgázik, annak hallgatói jogviszonya a záróvizsga időszak utolsó napjával szűnik meg.
Aki az abszolutórium megszerzését követően nem az első záróvizsga-időszakban záróvizsgázik, hanem eltolja azt későbbre, annak hallgatói jogviszonya az abszolutórium feltételeinek teljesítése esetén a félév utolsó napjával szűnik meg. A TO a teljesítést követő 20 napon belül állítja ki az abszolutóriumot.
Kérünk minden hallgatót, aki az adott félévben befejezi tanulmányait, azaz megszerzi/megszerezte a tantervben előírt

  1. szemináriumokhoz (beleértve a szakdolgozati szemináriumot is),
  2. vizsgákhoz,
  3. szakmai gyakorlathoz tartozó krediteket (kivétel lehet a szakdolgozat kreditértéke),
  4. teljesítette a testnevelés és tűz- és munkavédelem kurzusokat,

de az utolsó vizsgaidőszakában nem záróvizsgázik, hogy vizsgaidőszakának befejezése után töltse ki az abszolutóriumot igénylő kérelem rá vonatkozó formáját (letölthető a btk.unideb.hu „Nyomtatványok, űrlapok” menüpont alól), és adja le azt a Tanulmányi Osztályon az évfolyamfelelősének, hogy tanulmányait abszolutóriummal lezárhassuk. Ha a hallgató nem adja le a kérelmet, de a kreditszám alapján a TO teljesítettnek véli a képzést, az abszolutórim kiállítását hivatalból elindítja, és a szakos igazolások megléte esetén a jogviszonyt abszolvált státusszal lezárja!

Frissítés dátuma: 2019.01.03.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.