Bővülő amerikai kapcsolatok

2019. szeptember 12. - 11:00
A találkozón a jelenleg is zajló közös programokról és a jövőbeli együttműködési lehetőségekről egyeztettek.

Hétfőn a Debreceni Egyetemre látogatott és előadást tartott a budapesti Amerikai Nagykövetség újonnan kinevezett kulturális attaséja, Lauren Perlaza.

A diplomata – aki korábban Nicaraguában, Moldovában és Kirgizisztánban is állomásozott - három hete érkezett Magyarországra, egyik első hivatalos útja Debrecenbe vezetett. A diplomatát Venkovits Balázs, az Angol--Amerikai Intézet általános igazgatóhelyettese és Csató Péter, az Észak-amerikai Tanszék vezetője fogadta.
A találkozón a jelenleg is zajló közös programokról és a jövőbeli együttműködési lehetőségekről egyeztettek.

- Az Amerikai Nagykövetség fontos partnerünk, számos projekten dolgoztunk már együtt az évek során és jelenleg is vannak közös programjaink.
Az ötödik alkalommal megrendezett országos angol nyelvű vitaversenyünket – amelynek központi témája az 1989. évi rendszerváltás 30. évfordulója lesz - a Nagykövetséggel közösen rendezzük – hangsúlyozta Venkovits Balázs. Az intézet vezetője kiemelte, hogy a kapcsolatok további bővítéseként ebben a tanévben a Nagykövetség támogatásával az intézetbe érkezik Robert Bearce vendégoktató, aki nyelvi és módszertani órákat tart majd az egyetem diákjai számára.

A Főépületben tett ismerkedő sétát követően az attasé a Főépület Karácsony Sándor termében tartott előadást „Life of a US diplomat" címmel, amelyben a jelenlévő diákoknak a diplomaták életéről és személyes tapasztalatairól is beszélt. A diplomata arra biztatta a hallgatókat, hogy használják ki az előttük álló lehetőségeket, utazzanak és tanuljanak külföldön, akár az Egyesült Államokban is, hiszen így nagyon fontos és hasznos tapasztalatokat szerezhetnek.

A kulturális attasé a Debreceni Egyetemen tett látogatást követően a Méliusz Juhász Péter Könyvtárban az Amerikai Kuckó által szervezett, Amerika rejtett kincseit bemutató fotókiállítást nyitotta meg, amely az államokban járt diákok fényképeit mutatja be.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.