Pályázati felhívás

2021. február 17. - 17:45
A Debreceni Egyetem és az Università degli Studi di Firenze pályázatot hirdet.

A Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kara és a Firenzei Tudományegyetem Bölcsészet- és Neveléstudományi Iskolája a két egyetem közötti egyezmény értelmében pályázatot hirdet két diploma megszerzésének lehetőségével járó kettős képzésben való részvételre.

Pályázhat a Debreceni Egyetem minden olyan hallgatója, aki a 2020–2021-es tanévben az első- vagy felsőbb évfolyamon végzi BA-szinten

  •  a Romanisztika/Újlatin nyelvek és kultúrák alapszak olasz szakirányát magyar minorral, “mediterrán specializáció”-val vagy a magyartól eltérő, más idegen nyelvi és irodalmi vagy minorral,
  • a Magyar alapszakot olasz minorral; MA-szinten a Fordító és tolmács mesterszakot.

A Debreceni Egyetem kettős képzésben érdekelt első- vagy felsőbb éves hallgatói 2021. február 26-án, pénteken, 11 órakor vehetnek részt motivációs felvételi beszélgetésen a Debreceni Egyetem Olasz Tanszékén. Az alapszakos kettős képzésre a két egyetemen összesen 12, a mesterszakon összesen 8 hallgató vehető fel évente.

A Debreceni Egyetem és a Firenzei Tudományegyetem két diplomája megszerzésének feltétele az, hogy a Debreceni Egyetem hallgatója a Firenzei Tudományegyetemen elvégezzen minimum 60 kreditet és mindkét egyetemen megvédje szakdolgozatát. (A firenzei szakdolgozatnak része lehet a Debrecenben előzőleg már megvédett dolgozat; Firenzében az államvizsga kizárólag a szakdolgozatra vonatkozó védésből áll, melyre a hatodik szemesztert követő júliusban, októberben, decemberben, februárban vagy áprilisban kerülhet sor.)

A tanulmányi motivációra és a BA/MA szinten általában elvárható nyelvi-irodalmi-kulturális kompetenciákra vonatkozó sikeres felvételi beszélgetést követően a kettős képzésre felvett hallgató pályázhat:

  • a Toszkán Régió hallgatói támogatására (mely térítésmentes kollégium-, menza- és tömegközlekedés-használatot valamint egy évente kétszer juttatott, a családi jövedelem mértékétől függően évi 800-2000 euro közötti szociális ösztöndíjat foglal magában),
  • 10 hónapos tanulmányi Erasmus ösztöndíjra,
  • (“részképzés” címén) a Tempus Közalapítvány ösztöndíjára.

A Debreceni Egyetem kettős képzésben részt vevő hallgatói Firenzében tandíjmentesek, vagyis olaszországi “államilag támogatott” hallgatói státuszban tanulnak.

A Debreceni Egyetem mindkét egyetemre beiratkozott hallgatóinak, illetve a két egyetem frissdiplomásainak lehetősége van továbbá arra, hogy részt vegyen a Debreceni Egyetem és/vagy a Firenzei Tudományegyetem fizetett szakmai gyakorlatot biztosító Erasmus Plus (“Traineeship”) pályázatán.

Az egyezmény szakmai koordinátorainak elérhetőségei:

  • dr. Pete László ( )
  • prof. Beatrice Töttössy ( , +39 3335897725 whatsapp vagy viber vonalon is)

Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.