Sikeres karrier egy változó világban

2022. szeptember 23. - 10:00
Panelbeszélgetés a Debrecen BSC Kerekasztal képviselőivel.

Értékes gondolatok fogalmazódtak meg a Debrecen BSC Kerekasztal és a Debreceni Egyetem által 2022.09.21-én megrendezett Hogyan építs sikeres karriert egy változó világban? című panelbeszélgetés során. A beszélgetésben részt vett Dr. Becsky-Nagy Patrícia, a Debreceni Egyetem Számviteli és Pénzügyi Intézetének tanszékvezetője, illetve a Mérnöki és Üzletfejlesztési Innovációs Intézet (MÜZLI) képviselője, Dr. Venkovits Balázs, a Debreceni Egyetem, Angol-Amerikai Intézetének intézetigazgatója, Buga Bernadett, a Diehl Aviation Hungary HR igazgatója és Debrecen BSC Kerekasztal képviselője, valamint Szakács Szabolcs, a Transcosmos, country managere és szintén a Debrecen BSC Kerekasztal képviselője.

A beszélgetés elején Dr. Grunda Marcell moderátorként a sikeres karrier fogalmáról, majd az egyetem által kínált karrieralapozó kurzusokról, valamint a BSC szektorban várható karrierlehetőségekről faggatta a beszélgetőpartnereit. Ezután átterelődött a szó a vezetői szerepkörre, melyet sokan – a beszélgetésben résztvevők egyhangú véleménye szerint – hibásan a sikeres karrier fogalmával társítanak. Többek között rávilágítottak arra, hogy egy sikeres karrier sokkal inkább attól függ, hogy az adott személy szereti-e azt, amit csinál, és tud-e önazonosan dolgozni az adott munkakörben.

A beszélgetésen nagyszámban jelenlévő érdeklődő hallgatók ezután tippeket kaptak arra vonatkozóan, hogy hogyan tudják tudatosan elkerülni a mai világban fokozódó teljesítménykényszer miatt keletkező és talán az online térbe való szorulás miatt is egyre inkább jelen lévő kiégést, ill. milyen attitűddel és hozzáállással érdemes kezelniük azt, ha hibát követnek el. Ezzel kapcsolatban a beszélgetésben résztvevők bátorítani próbáltak mindenkit arra, hogy a hibától való félelem ne tántorítson vissza senkit az új kihívások vállalásától.

A beszélgetés végén a hallgatóknak lehetőségük volt kérdéseket feltenniük, amely során elsősorban az egyetem alatt végezhető aktivitásokkal és az önéletrajzzal kapcsolatban kaptak nagyon hasznos tippeket.

Összességében elmondható tehát, hogy a panelbeszélgetés során nagyon értékes gondolatok fogalmazódtak meg mind a BSC szektort, mind az egyetemet képviselők oldaláról és a jelenlévő hallgatók kézzel fogható, gyakorlatias tanácsokat kaptak ahhoz, hogy mindannyian sikeres karriert futhassanak be a jövőben.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          A cikket írta: Dr. Grunda Marcell


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.