Kari hírek

21 jan
Német kapcsolat
Még szorosabbra fűzné évek óta jól működő kapcsolatát a Debreceni Egyetemmel a budapesti Goethe Intézet új vezetője – hangzott el hétfőn, Evelin Hust bemutatkozó látogatásán. Az igazgatót Bartha Elek rektorhelyettes és Keményfi Róbert dékán fogadta.
18 jan
Kínai holdújév gála
A DE BTK Konfuciusz Intézetének holdújév gálája 2020. február 8.
15 jan
Konfuciusz intézeti delegáció Kínában
A háromnapos rendezvénynek Hunan tartomány fővárosa, a mintegy 8 milliós népességű Changsha városa adott otthont.
15 jan
Segítünk nemzetközi tudást szerezni – BSC kurzusok a Bölcsészkaron
A 2019/2020-as tanév őszi félévében is megrendezésre került a Debrecen BSC (Business Service Centers) Kerekasztal képzése.
14 jan
A díszjelvények története
Felejthetetlen látvány a Debreceni Egyetem ünnepi alkalmain a talárba öltözött, gerundiumot vivő diákok mögött ugyancsak talárt és rektori, dékáni láncot viselő egyetemi méltóságok bevonulása. A máig használt jelképek története csaknem egyidős az intézménnyel.
03 jan
Boldog új évet kívánunk!
Minden kedves oktatónknak, hallgatóknak, munkatársunknak és látogatónknak sikeres, boldog új évet kívánunk!
12 dec
Évzáró ünnepi ülés a BTK-n
A Főépület Aulájában tartott ünnepi tudományos üléssel zárta az esztendőt kedden a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kara. A rendezvényen székfoglaló előadásokkal mutatkoztak be a kar új akadémikusai.
10 dec
Ceglédi Tímea a Gazsó Ferenc Emlékdíj kitüntetettje
Az emlékdíjat azoknak a 40 év alatti kutatóknak ítélik oda, akik a Gazsó Ferenc által művelt témakörökben kiemelkedő pályaművet alkottak.
10 dec
Az MTA új doktorait köszöntötték
Kiemelkedő tudományos kutatói munkásságukért 73-an, köztük a Debreceni Egyetem öt oktatója vehette át az MTA doktora cím megszerzését tanúsító oklevelet december 5-én a Magyar Tudományos Akadémia Székházának Dísztermében.
09 dec
A Magyar Tudomány Ünnepe
A Bölcsészettudományi Kar 2019-ben megválasztott akadémikusainak és Petőfi S. János díjasainak a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából tartott előadása.

Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ