Kari kiegészítés oklevél igényléshez

2020. május 08. - 10:45
Kari kiegészítés a záróvizsgát tett, de nyelvvizsga hiányában oklevelet nem kapott hallgatók teendőivel kapcsolatban az oklevél megszerzéséhez.

Tisztelt Hallgató!

Mint már több helyről is értesülhetett róla, a veszélyhelyzet során teendő egyes, a felsőoktatási intézményeket és hallgatókat érintő intézkedésekről szóló 101/2020. (IV. 10.) Kormányrendelet” 6. §-a alapján a nyelvvizsga hiányában eddig ki nem adott oklevelét megkaphatja a nyelvi követelmények teljesítése nélkül:  „aki 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett, mentesül az oklevél kiadásának előfeltételéül előírt nyelvvizsga letételének kötelezettsége alól”.

Tájékoztatom, hogy a nyelvvizsga hiányában korábban ki nem adott oklevelek kiállítása a Debreceni Egyetemen megkezdődött, ezen belül a Bölcsészettudományi Karon is. A kiállítás megkezdéséhez szükséges az adatok egyeztetése, amelynek céljából az egyetem munkatársai létrehoztak egy regisztrációs felületet, amelyet a következő linken ér el: https://kerdoivek.unideb.hu/oklevel-igenyles

Kérjük, hogy ezen adatainak pontos megadásával segítse munkánkat! A Tanulmányi Osztály munkatársai az oklevél nyomtatását azt követően tudják elindítani, hogy Ön elvégezte az adategyeztetést és az Ön által megadott adatokat a kollégák frissítik az elektronikus tanulmányi (Neptun) rendszerben.

A sikeres adategyeztetés megtörténte után a Hallgatói Szolgáltató Központ (HAK, volt HSZK) munkatársai nyomtatják a Neptunból az oklevelet, mely az illetékes vezető (rektor vagy dékán) aláírása után készül el.  Felhívom a figyelmet arra, hogy a járványügyi veszélyhelyzet fennállása idején az Ön és munkatársaink egészségének biztonságára figyelemmel a kar nem tudja biztosítani a személyes átvételt (az linken felkínált időpont-foglalási lehetőség ellenére sem) és az elkészült oklevelet az Ön által megadott címre fogja postázni hivatalos iratként. A postázás dátumáról a kolléga e-mailben értesítést küld.

Minden érintett kollégánk dolgozik a bennragadt oklevelek minél gyorsabb kiadhatóságán, de a Bölcsészettudományi Karon és a Debreceni Egyetemen az évek során felgyűlt a nyelvvizsga hiányos záróvizsgát tett hallgatók száma, ezért kérem, hogy legyen türelemmel!

Türelmét és megértését megköszönve, üdvözlettel:

 

Debrecen, 2020. május 11.                                                                                                                       Bartáné Kustár Katalin s.k.
                                                                                                                                                                     tanulmányi osztályvezető


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.