Átadták a Debrecen Kultúrájáért Díjakat és az alkotói ösztöndíjakat

Debrecen önkormányzata idén is programsorozattal ünnepli a magyar kultúra napját. A Debrecen Kultúrájáért Alapítvány a hagyományaihoz híven idén is ezen a napon adta át díjait és alkotói ösztöndíjait a Debreceni Református Kollégium múzeumában.

                                                                                                                                /Fotó: Kandert Szabolcs/

A Debrecen Kultúrájáért Alapítvány Kuratóriuma hét pályázónak ítélt meg alkotói ösztöndíjat, amelyben Dr. Lakó Zsigmond a Bölcsészettudományi Kar Olasz Tanszékének oktatója is részesült.
Lakó Zsigmond

Dr. Lakó Zsigmond a Bán Imre Kultúrtudományi Szakkollégium ügyvezetője, a Debreceni Egyetemi Színház igazgatója, a Magyar Szín-játékos Szövetség elnöke. Közreműködött kulturális projektek sikeres megvalósításában - többek között - a Debreceni Csokonai Színházzal, a MODEM-mel, a Debreceni Egyetemmel és a Ludwig Múzeummal együttműködve. Jelenleg a Debreceni Egyetem Olasz Tanszékének tanára. Kutatási területe az olasz dráma és színház, főként Pier Paolo Pasolini drámái és színháza. 2015 óta vezeti a Debreceni Egyetemi Színházat, amely az Egyetem Angol-Amerikai Intézetével közös színházi projekteket valósít meg. Évente 2-3 produkciót hoznak létre az egyetemisták közreműködésével, emellett tréningeket, workshopokat, irodalmi esteket, zenei rendezvényeket tartanak, nemzetközi fesztiválokat szerveznek.

Az eseményről bövebben itt olvashat.

Legutóbbi frissítés: 2022. 08. 01. 19:25