Céges tapasztalatok – németül!

Sikeresen zárult a „Kompetenzen und Fertigkeiten im BSC-Sektor” című szabadon választható kurzus a Debreceni Egyetemen, melyet a Debrecen BSC Kerekasztal cégeitől érkezett munkatársak és szakemberek tartottak meg német nyelven a tavaszi félév során.

A Debrecen BSC Kerekasztal 2018 óta tart üzleti karrieralapozó kurzusokat angol, magyar, illetve 2021 óta holland és francia nyelven is, amelyet eddig több mint 600 hallgató végzett el. Az együttműködést tíz, Debrecenben működő nemzetközi vállalat alkotja, akik az üzleti szolgáltató szektort képviselik: 4iG, BT (British Telecommunications), Cosmo Consult, DT-ITS, DIEHL Aviation Hungary, EPAM Systems, Flowserve, NI, transcosmos Hungary, United Call Centers.

Ezzel a kurzussal újabb mérföldkőhöz érkezett a Debreceni Egyetem és a Debrecen BSC Kerekasztal együttműködése, amelyet a félév elején egy sajtónyilvános eseménnyel és egy Coffee Talk beszélgetéssel nyitottak meg a szervező felek. Az eseményen Debrecen Város Önkormányzata is képviseltette magát Dr. Barcsa Lajos alpolgármester úr személyében.

A kurzust mind az előadók, mind a hallgatók pozitívan értékelték. A szakemberek örömmel osztották meg tudásukat és tapasztalataikat a hallgatókkal, akik aktívan vettek részt a beszélgetésekben.

Hallgatói oldalról Széles Kristóf és Kind Nikolett így foglalta össze a tapasztalatait a kurzussal kapcsolatban:
„Számomra nagyon nagy fontossággal bír az, ha egy előadás vagy egy szeminárium német nyelven zajlik le, hiszen így egyrészt magát a szókincsünket fejleszthetjük, másrészt a szakmai nyelvtudásunkat is. Szintén nagyon tetszett, hogy a vendégelőadók saját tapasztalataik alapján adták elő a céges mindennapjaikat. Azonban a kurzus során nemcsak a cégek mindennapjairól, vagy az ott elvégzett feladatokról volt szó, hanem például az időgazdálkodásról is. Szerintem nagyon fontos a mai rohanó világban beosztanunk az időnket, akár az idő-mátrix szerint. Összességében tehát, én nagyon meg voltam elégedve az előadókkal és magával az előadások témájával is.” (Kind Nikolett)

„Véleményem szerint a kurzus segített a céges információknak a mélyítésében, több, különböző szempontot megvizsgálva, legyen az akár kommunikáció, munkafolyamatok vagy időbeosztás. Nagy segítségnek számított a tárgy abban, hogy ezáltal egy szilárdabb alapot tudhatunk magunkénak és rálátásunk van a céges működésekre is. Szívesen ajánlom bárkinek a tárgyat, aki érdekelt a témában, és örülök, hogy én is a része lehettem.” (Széles Kristóf)

A Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kara, de a Germanisztikai Intézete különösen örült az újabb céges együttműködés lehetőségének és hogy ezáltal is sikerült bővíteni a gyakorlatorientált kurzusok számát. A kurzus ezentúl minden tavaszi félévben meg lesz hirdetve, melyre minden érdeklődő hallgatót szeretettel várnak a szervezők.

Legutóbbi frissítés: 2022. 08. 01. 19:25