Franciául az üzleti szolgáltató szektorban

Március 18-án, péntek reggel a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Francia Tanszékének vezetője, Dr. Nagy Andrea egyetemi docens és Kissné Nyéki Éva, a Debrecen BSC Kerekasztal projektvezetője adtak interjút az FM90 Campus Rádió reggeli műsorában ahol az egyetem és a vállalati szektor kapcsolatáról, és a francia üzleti nyelv szerepéről beszéltek. A Kerekasztal képzései 2018-tól elérhetőek a Debreceni Egyetemen 5 nyelven: magyar, angol, francia, német, holland.  

Az intézmény fontosnak tartja, hogy a hallgatók olyan ismereteket szerezzenek meg, amelyek megkönnyítik a munkapiaci elhelyezkedésüket.
A tanszékek biztosítják ehhez a kiváló nyelvtudás és kommunikációs készség megszerzését, ugyanakkor ennek az új képzésnek a keretében olyan szakemberektől tanulhatnak, akik valódi üzleti környezetben, napi szinten használják az adott üzleti nyelvet. Minden előadást más és más cégtől érkező kolléga tartja, ezáltal a hallgatók több cég kultúrájával, munkamódszereivel is megismerkedhetnek. A kurzus felöleli az üzleti- és munkajogi ismeretek, kommunikációs gyakorlatok, vállalatirányítási rendszerek, az időgazdálkodás és a multikulturális ismeretek témáit is. A Kerekasztal hazai és nemzetközi szinten is elismert képzési programja idén márciusban új mérföldkőhöz érkezett. A HRBest szakmai verseny Future Generations: Powered by Edisonplatform kategóriájában arany fokozatú elismerést nyert a Kerekasztal #KnowledgeIsPower - Iránytű a Karrier Világában c. pályázata.

Legutóbbi frissítés: 2022. 08. 01. 19:25