Hallgatói elismerések a BTK-n

Kiemelkedő tanulmányi teljesítményük és közéletben vállalt feladatvállalásuk elismeréseként a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karának 9 végzős hallgatója részesülhetett a BTK Hallgatói Elismerő Oklevele kitüntetésben.

A kitüntetettek személyéről – a szervezeti egységek vezetői és a Hallgatói Önkormányzat javaslata alapján – június 11-i ülésén határozott a Kari Tanács, az átadóünnepséget július 3-án rendezték a Főépületben, a BTK tanácstermében.
A BTK Hallgatói Elismerő Oklevele kitüntetés azoknak a karral jogviszonyban álló hallgatóknak adományozható, akik a tanulmányi kötelezettségeik magas szintű teljesítésén túlmenően egyetemi tanulmányaik során kiemelkedő tanulmányi teljesítményt nyújtottak és/vagy jelentős közéleti feladatot vállaltak. Az elismerés személyenként csak egyszer ítélhető oda.
- Nem csupán kiemelkedő tanulmányi teljesítményt nyújtottak azok a végzőseink, akik átvehetik a ragos elismerést, hanem publikációikkal, OTDK-helyezésekkel, kutatásokban történő részvétellel és kiemelkedő közéleti tevékenységgel öregbítették a kar hírnevét – fogalmazott köszöntőjében Takács Levente. A BTK oktatási dékánhelyettese hangsúlyozta: a kitüntetés mutatja, hogy ezekre a hallgatókra az adott intézetek, tanszékek is megbecsüléssel tekintenek, és munkájukra számítanak a jövőben is.
A kari kitüntetés átadásának megszokott időpontja és helyszíne évente a Főépület Díszudvarán rendezett ünnepi diplomaosztó, amely most a koronavírus-járvány okozta helyzetben idén elmaradt.

A szűk körben, a kar tanácstermében rendezett ünnepségen 6 hallgató vette át személyesen az oklevelet, míg további három kitüntetett – egyéb okok miatt - nem tudott jelen lenni az eseményen, de az elismerést igazoló okmányt mindenképpen eljuttatják számukra.
A kitüntetettek:
Balogh Ákos (III. BA politológia)
Furó Ágnes (II. MA szlavisztika)
Gulácsi Ádám (V. angol nyelv és kultúra tanár - informatikatanár)
Kázmér László (II. MA történelem)
Kocsor Margit (II. MA történelem)
Kutasi Imre (II. MA néprajz)
Marosán Gréta (III. BA Közösségszervezés - kulturális közösségszervezés)
Papp Dávid (II. MA pszichológia)
Wang Binglin (II. MA magyar)

Legutóbbi frissítés: 2022. 08. 01. 19:25