Háromoldalú megbeszélés az üzleti szolgáltató szektor, a DSZC és a Bölcsészkar között

2020. október 27-én háromoldalú megbeszélésre került sor a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kara (DE BTK), a Debrecen BSC Kerekasztal és a Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC) képviselői között.

A Debrecen Business Service Centers Kerekasztal jelenleg kilenc, a szolgáltató szektorban tevékenykedő debreceni céget tömörít (4IG, BT, Diehl Aviation, DTITS, EPAM Systems, Flowserve Hungary, NI, transcosmos, UCC). A vállalatokat tömörítő kerekasztal célja, hogy oktatási és fejlesztési együttműködést alakítson ki a várossal, illetve a város és a régió oktatási intézményeivel, mind a közép- mind a felsőoktatás területén.

Az egyeztető megbeszélés legfőbb témája a vállalatok és az oktatási intézmények közös fejlesztésével 2020 nyarán megvalósult pedagógus és oktatói továbbképzés folytatási lehetőségeinek áttekintése volt.
A megbeszélésen a három szervezet képviselői azt a jövőbeni célt fogalmazták meg, hogy az együttműködésüket szélesítik az oktatás területén, illetve tovább dolgoznak az üzleti szolgáltató szektor megismertetéséért, a szektorban kiemelten fontos képességek és készségek közös fejlesztéséért.

A Debrecen BSC Kerekasztal működéséről, a már megvalósult és a folyamatban lévő projektekről a Kerekasztal honlapján (www.bscdebrecen.hu), illetve Facebook oldalán találhatók további információk (https://www.facebook.com/debrecenbsc).

A képen balról jobbra:
dr. Kántor-Faragó Márta (DE BTK, Néderlandisztika Tanszék)
Kissné Nyéki Éva (Debrecen BSC Kerekasztal Project vezető, BT)
Bereczki-Szabó Lászlóné (DSZC)

Legutóbbi frissítés: 2022. 08. 01. 19:25