HUSSE Konferencia és Országh László-díj átadás

A Magyar Anglisztikai Társaság konferenciája és az Országh László-díjak átadása

A Magyar Anglisztikai Társaság (Hungarian Society for the Study of English – HUSSE), mely a magyar anglisták legnagyobb magyarországi szervezete és az Európai Anglisztikai Társaság (European Society for the Study of English – ESSE) tagja, 1993. januárjában alakult meg a Debreceni Egyetemen (akkor KLTE), így az ez évi 16. konferenciáján, melyet 2023. január 26-28. között rendeztek meg a Miskolci Egyetemen, fennállásának harmincadik évfordulóját ünnepelte. A konferencián közel kétszázan vettek részt, százhatvan tudományos előadással, köztük közel harminc kolléga és PhD-hallgató a DE BTK-ról, többségükben az Angol-Amerikai Intézetből. A konferenciát megtisztelte jelenlétével az ESSE vezetőségének képviseletében dr. Gasper Ilc, az ESSE kincstárnoka.

1

Ezen a kétévente tartott anglisztikai vándorkonferencián adják át az Országh László-díjakat is. A Díjat 1997-ben alapította a HUSSE és a DE (volt KLTE) Bölcsészettudományi Kara. A Díj a magyar anglisztika életműdíja, melyet kétévente két olyan kolléga kaphat meg, akik kiemelkedőt alkottak az Országh László által is művelt tudományterületeken.

2

A mostani díjazottak dr. Kiss Attila (SZTE, egyetemi tanár) és dr. Sári László (PTE, habilitált egyetemi docens) voltak. A díjakat a DE BTK egyetemi tanára, dr. Séllei Nóra adta át az Országh László-díj kuratóriumának elnökeként. A Díjat anyagilag támogatja a DE BTK és az Akadémiai Kiadó.

3
Legutóbbi frissítés: 2023. 02. 08. 09:24