Idegennyelvi üzleti képzések a Bölcsészettudományi Karon

2022 tavaszi félévében második alkalommal indul el a Debrecen BSC Kerekasztal francia nyelvű üzleti karrieralapozó kurzusa és első alkalommal elérhető a képzés német nyelven is.

A Kerekasztalt olyan debreceni nemzetközi vállalatok alkotják, akik az üzleti szolgáltató szektort képviselik. Ez a 9 vállalat (4iG, BT, DT-ITS, DIEHL Aviation, EPAM Systems, Flowserve, NI, transcosmos, UCC) közel ötezer főt foglalkoztat. A cégeknél dolgozók főként idegen nyelven, többek között angol, német, holland, és természetesen francia nyelven végzik munkájukat. A BSC szektorban kiemelten fontos a nyelvtudás, talán a szakmai tudást is meghaladó mértékben.

A Kerekasztal célja, hogy üzleti kurzusával betekintést nyújtson a nemzetközi üzleti világba a hallgatóknak. A kurzus 5 nyelven, magyar, angol, német, francia, és holland nyelven is elérhető a Debreceni Egyetem hallgatóinak.

A tananyagot egy több mint 50 főből álló szakértői csapat állította össze és olyan szakemberek adják elő, akik napi szinten használják az adott nyelvet, így a hallgatók első kézből kaphatnak naprakész tudást. A kurzus tematikáját tekintve a szektor általános bemutatásától, a munkajogi ismereteken át, a nemzetközi kommunikációs és kulturális ismeretekig minden üzleti területet érintenek. Különleges szempont, hogy a kurzus előadói között megtalálhatjuk a fenti cégek vezetőit, igazgatóit is. Az előadások alapvetően interaktívak, a hallgatók bármikor feltehetik kérdéseiket, megoszthatják gondolataikat az előadókkal és egymással is.

Minden évben többszáz hallgató végzi el a Debrecen BSC Kerekasztal kurzusait. Olyan naprakész tudást kapnak, amely rengeteg haszonnal bír majd, bármilyen szektorban helyezkedjenek el a jövőben. További részletek a képzésekről a www.bscdebrecen.com oldalon érhetők el.

Plakát

 

Legutóbbi frissítés: 2022. 08. 01. 19:25