„Illékony architektúrák” – könyvbemutató Bécsben

2023. február 26-án került sor Bécsben, a REAKTOR nevű önálló művészeti intézményben Sata Lehel könyvének bemutatójára, amely 2022 őszén jelent meg a bécsi Klever kiadónál.

2023. február 26-án került sor Bécsben, a REAKTOR nevű önálló művészeti intézményben Sata Lehel „Flüchtige Architekturen. Avantgarde-Rezeption und experimentelle Multimedialität bei Brigitta Falkner” című könyvének bemutatójára, amely 2022 őszén jelent meg a bécsi Klever kiadónál.

A rendezvény elején Brigitta Falkner osztrák kísérleti képregényművész, anagrammaköltő, rádiójáték- és videóművész kalauzolta végig a közönséget sokrétű munkáján. Ezt követően Ralph Klever, a kiadó vezetője beszélgetett Sata Lehellel a könyv megszületésének körülményeiről, a szerző kísérleti irodalommal kapcsolatos kutatásairól. Annak ellenére, hogy a közelmúltban Ernst Jandl-díjjal és Georg Trakl költészeti díjjal is kitüntetett Falkner a kortárs német irodalom egyik leginnovatívabb szerzője, Sata Lehel munkája az első német nyelvű irodalomtudományos monográfia, amely Falkner műveinek átfogó bemutatásának és elemzésének igényével született.

Az érdeklődők a www.brigitta-falkner.org weboldalon nyerhetnek betekintést a bécsi művésznő izgalmas és nem kevés humorral átszőtt alkotásaiba, illetve annak recepciójába.

itemitem
Legutóbbi frissítés: 2023. 03. 08. 10:12