Indiai kapcsolatok a BTK-n

A DE Bán Imre Kultúratudományi Szakkollégiuma és Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke meghívására 2019. május 6–9. között a delhi Pearl Academy Média Intézetének dékánja, Ujjwal K Chowdhury professzor volt karunk vendége.
A professzor látogatásának kettős célja volt: az általa képviselt intézmény a 2. Fashion Festival Debrecen Divatfesztivál díszmeghívottja volt, illetve a látogatás a DE-BTK-val, és szorosabban a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékkel való együttműködési lehetőségek kidolgozását célozta.
A professzor a kar és a tanszék képviselőivel egyaránt találkozott. Ezeken a megbeszéléseken a felek megerősítették együttműködési szándékukat, illetve döntés született arról, hogy mind a képzések tematikájában, mind a kutatási irányokban, mind pedig oktatói és hallgatói mobilitások formájában van lehetőség együttműködésre.
A konkrét együttműködési keretszerződés véglegesítése 2019 május és június hónapjaiban történik meg. A professzor május 8-án tartott előadást Divatmárkázási stratégiák a fenntarthatóság korában címmel. Az előadás ismertette a divatipar felelősségét a kortárs globális környezeti veszélyek előidézésében, illetve felhívta a figyelmet a ruhagyártók és fogyasztók megosztott kötelezettségére e károk mérséklésében.

Legutóbbi frissítés: 2022. 08. 01. 19:25