Karrierépítés az iskola után

Sikeresen lezajlott a Debrecen BSC Kerekasztal 3. Coffee Talk elnevezésű eseménye, amely ezúttal rendhagyó módon, angol nyelven zajlott. Az online rendezvény során 4 munkavállaló az üzleti szolgálató szektorban szerzett tapasztalatait, karrierútját ismerhették meg az érdeklődők.

A Debrecen BSC Kerekasztalt jelenleg kilenc debreceni cég alkotja (4IG, BT, Diehl Aviation, DT-ITS, EPAM, Flowserve, NI, transcosmos, UCC). Az eseményen Hadobás Barbaba a Flowserve, Talal Khalid a transcosmos, Szilágyi László a 4IG, és Juan Arbelaez, a Diehl Aviation munkavállalói vettek részt, a beszélgetést pedig Lőrincz Ákos moderálta, a UCC képviseletében.

A résztvevők betekintést nyújtottak karrierjük meghatározó pillanataiba, kiemelték a nyelvek ismeretének fontosságát az üzleti szolgáltató szektorban, valamint megosztották a pályakezdőknek és a jövő generációjának szánt jótanácsaikat.

Hadobás Barbarától megtudhattuk, hogy az egyetemi évei alatt lehetősége volt külföldön is tanulni, valamint önkénteskedni, amelyek segítettek számára az angol nyelv elsajátításában, ezt a tudást pedig a jelenlegi, napi munkája során is kamatoztatni tudja.

Arról is hallhattunk, hogy az üzleti szolgáltató szektorban szinte minden tanulmányi területről megtalálhatják a hallgatók a számukra megfelelő pozíciót, ha jól beszélnek nyelveket, illetve elkötelezettek a fejlődés iránt. Talal Khalid elmesélte, hogy annak ellenére, hogy mérnöknek tanult, mégis megtalálta a számításait ebben az ágazatban, és rengeteg hasznos tapasztalattal gazdagodott az elmúlt években.

Laci számára az egyetem melletti munkavégzés sokat jelentett a szakmai fejlődésben. Mivel a tanulmányaihoz kapcsolódó területen helyezkedett el, nagyban megkönnyítette az egyetem elvégzését a munka. Illetve, értékes tapasztalatokat szerzett a diákmunka során és hamarabb el tudott helyezkedni a munkaerőpiacon egyetem után.

Juan, aki kolumbiából érkezett Európába, fontosnak tartja az előzékenységet, és a nyitottságot más kultúrák felé. Ez nagyban elősegíti a beilleszkedést egy más kultúrájú országban. Abban minden résztvevő egyetértett, hogy a home office, bár rendkívül előnyös a munka-magánélet egyensúly megtartásában, a személyes találkozás a munkatársakkal a jövőben is fontos lesz.

A beszélgetésben résztvevők megosztották az otthoni munkavégzés kihívásairól a véleményüket, valamint kiemelték annak fontosságát, hogy a napi rutin felállítása elengedhetetlen a produktivitáshoz ebben az már megszokott, de mégis új munkakörnyezetben.

A munka-magánélet egyensúlya is szóba került, amelyet a szektor rugalmasságának köszönhetően sikeresen fent tudtak tartani, akár az egyetemi évek alatt is.

A beszélgetés itt nézhető vissza:
https://www.youtube.com/watch?v=onj1fQKHofs

Legutóbbi frissítés: 2022. 08. 01. 19:25