Konfuciusz intézeti delegáció Kínában

Az egyetemünkön 2019. november 15-én megnyílt kínai kulturális központot, a Konfuciusz Intézetet képviselő delegáció járt Kínában, hogy részt vegyen a 2019-es évi Nemzetközi Kínai Nyelvoktatási Konferencián. A háromnapos rendezvénynek Hunan tartomány fővárosa, a mintegy 8 milliós népességű Changsha városa adott otthont, és a Konfuciusz Intézeteket működtető Kínai Nyelvoktatási Tanács (Hanban) szervezésében valósult meg.

A világ minden részéről érkező több, mint 1000 konferencia-látogató az előadásokon és a kiscsoportos műhelybeszélgetéseken megismerhette a kínai mint idegen nyelv oktatásának legújabb innovatív módszereit, de ezen túlmenően a résztvevők foglalkoztak a Konfuciusz Intézetek előtt álló legfontosabb feladatokkal is.

A delegáció vezetője, Dr. Bartha Elek, oktatási rektorhelyettes, tagjai, Dr. Csatár Péter, a Konfuciusz Intézet magyar igazgatója, valamint Dr. Cui Xianjun, az intézet kínai igazgatója megbeszélést folytattak a Tiencsini Idegen Nyelvi Egyetem rektorával, valamint a tiencsini egyetemhez tartozó többi Konfuciusz Intézet vezetőivel, amelyek Afrikában, Dél-Amerikában, valamint Európa több pontján tevékenykednek.

Legutóbbi frissítés: 2022. 08. 01. 19:25