Megemlékezés és koszorúzás Szatmárcsekén

A Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karának delegációja is elhelyezte a megemlékezés virágait a szatmárcsekei református temetőben Kölcsey Ferenc síremlékénél január 19-én, A magyar kultúra napja alkalmából.
Szatmárcseke Község Önkormányzata és a Kölcsey Társaság ökumenikus istentiszteletet és ünnepi közgyűlést tartott a helyi református templomban, ahol Fekete Károly református püspök és Ternyák Csaba római katolikus érsek hirdetett igét.

Az ünnepi közgyűlésen adták át a Kölcsey Társaság 2020. évi díját Bereményi Géza Kossuth-díjas írónak.
Az 1995-ben alapított Kölcsey-emlékplakettel a magyar művésztársadalom azon képviselőit tüntetik ki, akik alkotásaikkal és életművükkel hozzájárultak a magyar és az egyetemes kultúra gazdagításához.

Az ünnepséget koszorúzás zárta a szatmárcsekei református temetőben Kölcsey Ferenc síremlékénél, ahol a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kara nevében Bitskey István akadémikus, professor emeritus, Imre László akadémikus, professor emeritus, Imre Mihály professor emeritus, Keményfi Róbert, a BTK dékánja, Keresztes László professor emeritus és Regéczi Ildikó egyetemi docens helyezte el a megemlékezés virágait.

Legutóbbi frissítés: 2022. 08. 01. 19:25