Megnyílt a Tudományos Alap a Bölcsészettudományi Karon

Tudományos alap segítségével támogatja a jövőben a Bölcsészettudományi Kar az oktatók nemzetközi konferenciákon való részvételét. Az igénylőlap mától elérhető a BTK honlapján a "Kutatás" fülre kattintva.

Mint ahogy már korábban, a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából tartott rendezvényen is a dékán ünnepi beszédében elhangzott, a Kar vezetése fontosnak tartja a nemzetközi tudományos tevékenységet mind az oktatók, mind a hallgatók körében. Az akkori ígéret mára – köszönhetően a rektori és a kancellári vezetés támogatásának – megvalósulhat.

Így a Kar oktatói 52 éves korig a jövőben támogatást igényelhetnek a nemzetközi konferenciákon való részvétel költségeinek – szállás, utazás, részvételi díj – finanszírozására.Tudományos Alap– A Debreceni Egyetem kutató- és tudományegyetem is egyben, azaz kötelességünk, hogy a nemzetközi tudományos fórumokon is meg tudjunk jelenni a Karon elért alapkutatási eredményeinkkel. Ezért volt fontos a tudományos alap létrehozása – mondta Keményfi Róbert dékán.

Az igénylőlap a kari honlapon elérhető az oktatók számára, a támogatás egy egyszerű űrlap kitöltésével kérhető, december 15-ig.

– Reménykedünk abban, hogy a következő években is támogathatjuk majd a kollégák nemzetközi szereplését, igyekszünk a jövőben is megteremteni erre a célra a forrást- fogalmazott Keményfi Róbert.

Természetesen az oktatók mellett a hallgatók tudományos előmenetelére is nagy hangsúlyt fektet a kar vezetése.

– A Hallgatói Önkormányzat segítségével sikerült egy olyan konstrukciót megalkotnunk, amelynek keretében alapkutatási támogatást kaphatnak azok a hallgatóink, akik OTDK dolgozatot vállalnak és elindulnak a 2019-es megmérettetésen jövő tavasszal – mondta Keményfi Róbert. A dékán hozzátette: ezt a támogatást a tervek szerint még most, május második felében hirdetik meg, és ösztöndíj formában lehet majd elnyerni.

A dékán – a nemzetközi publikációs lehetőségek megteremtése mellett – a közeljövő terveivel kapcsolatban elmondta, hogy fontosnak tartja a Karon megjelenő folyóiratok, periodikák nemzetközi minősítésének elérését, a már meglévő nemzetközi besorolások megtartását. Ez a feladat komoly kihívás az intézetek, a tanszékek és a kari vezetés számára egyaránt.   

                                                                                                        Béres Zsuzsa sajtóreferens

Legutóbbi frissítés: 2022. 08. 01. 19:25