Német nyelvű kurzus az üzleti szolgáltató szektorról

A Debrecen BSC Kerekasztal a 2023-as tanév tavaszi félévében ismét elindítja nagy sikerű szakmai kurzusát németül.

A 12 modulból áll kurzus az üzleti szolgáltató szektor mindennapjaiba enged betekintést, szabadon választható, és az egyetem bármely szakos, németül beszélő hallgatója jelentkezhet a tárgyra. Ezáltal – a korábbi évekhez hasonlóan - igazán változatos érdeklődési körű közönség tud részt venni az előadásokon, csütörtökönként 16 órától.

Köztudott, hogy a német nyelv támogatása az egyetemi oktatásban a Debrecenbe települő cégek számára kiemelt jelentőséggel bír. A képzés egyediségét az adja, hogy az órákat a Debreceni BSC Kerekasztal 10 tagvállalatának (4IG, BT, Diehl, Cosmo Consult, DT_ITS, EPAM, Flowserve, NI, transcosmos, UCC) szakértői tartják, akik debreceni nemzetközi vállalatok vezetői, munkatársai. Olyan szakemberek, akik napi szinten használják az adott üzleti nyelvet külföldi munkatársaikkal és az ügyfeleikkel való kapcsolattartás során. Az általuk alkalmazott szakmai nyelvhasználat, öltözködési és beszéd technikák, valamint a gyakorlatok interaktív jellege pedig még inkább élővé teszi a szemináriumot.

Az órákon a hallgatók a cégek delegálta oktatók személyes példáin és tapasztalataikon keresztül elsőkézből ismerhetik meg az általuk képviselt cégek kultúráját, munkamódszereit, karrierlehetőségeket.

A bemutatandó kompetenciák között fontos szerepet kap a hatékony időgazdálkodás, a prezentációs technikák, és a konfliktuskezelés témái is. Ezek a készségek igen sok területen hasznosíthatóak, fejlesztésük összekapcsolódik a munkaerőpiaci elvárásokkal. A képzés célja a hallgatók felkészítése a munka, valamint az üzleti élet terén várható kihívásokra, segíteni őket a könnyebb elhelyezkedésben a munkaerőpiacon.

A kurzus „Kompetenzen und Fertigkeiten im BSC-Sektor” néven kerül meghirdetésre, Neptun-kódja: BTEMNM10
A szervezők minden érdeklődő hallgatót szeretettel várnak.

Legutóbbi frissítés: 2023. 02. 06. 10:00