Sikeres a karrieralapozó BSC-kurzus

Csaknem 60 diák, a Bölcsészettudományi és a Gazdaságtudományi Kar hallgatói ismerkednek az üzleti élet titkaival a „Karrieralapozó az üzleti szolgáltató szektorban - Business Services Basics” kurzus segítségével, amely szeptemberben indult a Debreceni Egyetemen.

A két kreditet érő, szabadon felvehető gyakorlati tárgy célja az üzleti szolgáltató szektor bemutatása élő példákon, tapasztalatokon keresztül, mindezt első kézből az üzletág debreceni szereplőinek közreműködésével. A képzés emellett áttekintést nyújt a Debrecenben tevékenykedő cégek munkájáról és megismerteti a hallgatókat azokkal a kompetenciákkal, amelyek elősegítik a sikeres karrierépítést multikulturális környezetben.

A félév során a cégek gyakorlati ismereteket igyekeznek átadni, kiegészítve ezzel az egyetem által nyújtott tárgyi tudást. A kurzus tematikáját úgy alakították ki, hogy olyan készségeket, tudást adjon a hallgatóknak, amelyeket a programban együttműködő cégek keresnek leendő munkavállalóikban, ezzel mintegy megkönnyítve a végzősök elhelyezkedését a munkaerőpiacon.

Különlegessé teszi a kurzust, hogy a Debrecen Business Service Centers Kerekasztal néven együttműködő 8 debreceni cég (British Telecommunications, CloudAgents, Diehl Aviation Hungary Kft., EHA Kft., Flowserve Hungary Services Kft., IT Services Hungary Kft., NI Hungary Kft., Transcosmos Kft.) mintegy 50 munkatársa segített az ismeretanyag összeállításában, akik egyben az előadásokon is közreműködnek, személyes tapasztalataikat is átadva a hallgatóknak.

A Debrecen BSC Kerekasztal azzal a céllal jött létre 2018 januárjában, hogy a városban jelenlévő cégek közösen növeljék az üzleti szolgáltató központok ismertségét és elismertségét a régióban, bemutatva a szektor értékteremtő tevékenységeit, bepillantást engedve a modern és dinamikusan fejlődő környezetbe, a változatos karrier-lehetőségekbe és a nyelvi, kulturális sokszínűségbe.

A kerekasztalt alkotó vállalkozások célul tűzték ki, hogy az oktatás szereplőivel, a diákokkal és a szülőkkel megismertessék a szektort, és segítsék az oktatási intézményeket abban, hogy széleskörű, gyakorlatias tudással indítsák útnak diákjaikat. Ugyanakkor azt is szeretnék elérni, hogy a város közép- és felsőfokú oktatási intézményeivel együttműködve felhívják a figyelmet a nyelvtanulás fontosságára, és együtt munkálkodjanak azon, hogy a munkaerőpiac elvárásai minél jobban beépüljenek az oktatásba, és így diákok később sikerrel helytálljanak leendő munkahelyükön.

A kurzus tematikája elérhető az egyetem MOODLE-rendszerében „Karrier alapozó az üzleti szolgáltató szektorban” címen (https://elearning.unideb.hu/enrol/index.php?id=1827).

Legutóbbi frissítés: 2022. 08. 01. 19:25