Sikerrel zárult a karrieralapozó kurzus

Sikeres volt a 2018-as tanév őszi félévében meghirdetett „Karrieralapozó az üzleti szolgáltató szektorban - Business Services Basics” című kurzus: mintegy 60 egyetemi hallgató, a Bölcsészettudományi és a Gazdaságtudományi Kar diákjai nyerhettek betekintést hétről-hétre az üzleti élet titkaiba.
A szabadon felvehető gyakorlati tárgy célja az üzleti szolgáltató szektor bemutatása volt élő példákon, tapasztalatokon keresztül, mindezt első kézből az üzletág debreceni szereplőinek közreműködésével. A képzés áttekintést nyújtott a résztvevő cégek munkájáról és megismertette a hallgatókat azokkal a kompetenciákkal, amelyek elősegítik a sikeres karrierépítést multikulturális környezetben.

A résztvevők egyértelműen hasznosnak ítélték meg a kurzust:
„Legjobban az tetszett, hogy mennyire emberközeli volt ez a kurzus. Három órát szeretnék kiemelni, az üzleti kommunikációs tippeket, az időgazdálkodásról, illetve a prezentációs technikákról szólót. Sikerült több hasznos tippet is elsajátítanom és beépítenem a mindennapokba.”
Gergő, anglisztika szakos hallgató

„Féltem attól először, hogy egy nagyon száraz, lexikális alapokra épülő kurzus lesz, azonban pont az ellenkezőjét tapasztalhattam, nagyon gyakorlatiasak voltak az órák. Iránymutatást adott a saját karrieremmel kapcsolatban, külön szeretném kiemelni a prezentációs technikákról, illetve az időgazdálkodásról szóló órákat. Mindenképpen ajánlanám bármelyik diáktársamnak.”
Csongor, germanisztika szakos hallgató

„Nagyon tetszett, hogy folyamatos visszajelzést kértek tőlünk a kurzus oktatói. Az első órák egyikén adtam egy visszajelzést, hogy szeretném, ha kicsit több gyakorlati példát láthatnák az órákon. Úgy érzem, hogy ez szinte egyből teljesült is, éppen emiatt semmit sem változtatnék a kurzussal kapcsolatban, hiszen folyamatosan változatos volt, nagy figyelmet fordítva a hallgatók igényeire, visszajelzéseire.”
Nikolett, emberierő források szakos hallgató

„Mindenképpen ajánlanám mindenkinek ezt a kurzust, sőt, ha felsőbb évesként lehetőségem nyílik majd tréninget tartani, külön ki fogom emelni ezt a tárgyat a diáktársaim számára.”
Zsanett, szociológia szakos hallgató


A Debreceni BSC Kerekasztal, a Bölcsészettudományi Kar, valamint a Gazdaságtudományi Kar 2019 tavaszán workshopokat szervez hasonló témával.

Legutóbbi frissítés: 2022. 08. 01. 19:25