XX. Országos Neveléstudományi Konferencia

Sikeresen zárult a XX. Országos Neveléstudományi Konferencia a DE Nevelés- és Művelődéstudományi Intézet és a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért szervezésében. Az idei konferencia címe: Család a nevelés és oktatás fókuszában. http://onk.hu/2020/

A konferenciasorozatot az MTA Pedagógiai Tudományos Bizottsága hívta életre, és felügyeli annak éventkénti megvalósítását. A konferencia megrendezését minden évben más egyetem szervezi, mégpedig a Magyar Tudomány Ünnepe programsorozat keretében. A DE második alkalommal nyerte el a rendezés jogát. A konferencia elnöke Engler Ágnes (DE BTK), titkára Bocsi Veronika (DE GyGyK) volt.
A szervezőbizottságot a DE BTK Nevelés- és Művelődéstudományi Intézet és a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért munkatársai alkották. A lebonyolításban aktívan közreműködtek a Pedagógia BA szakos hallgatók és a Neveléstudományi Doktori Program doktoranduszai.
A 90 különböző intézményből érkező, több mint 500 regisztrált résztvevőt számláló, háromnapos rendezvénynek a DE BTK biztosított volna méltó helyszínt, de a járványügyi helyzet miatt a konferencia az online térbe költözött. Az online felület kialakítását és működtetését a DE Multimédia és E-learning Technikai Központja biztosította. A három nap alatt zavartalanul folytak a valós idejű előadások.
86 szekcióban összesen 355 előadás hangzott el, mintegy 400 kutató prezentációjában. Az egyes szekciósávokban átlagosan 200 fő csatlakozott a különböző témákat felsorakoztató online termek valamelyikébe.
A konferencia elnöke zárószavában kiemelte az összefogás erejének fontosságát, hiszen az egyéves előkészület során kettős forgatókönyvvel készültek (jelenléti és online megvalósítás), de a megnövekedett erőfeszítések és a járványügyi bizonytalanság ellenére sikeres eseményt tudhatnak a hátuk mögött. A konferencia végén a stafétabotot a Szegedi Tudományegyetem vette át virtuálisan. Az elnök jókívánságai közül kiemelte: reméli, hogy az átadás és az idei konferencia során elmaradt megannyi kézfogást pótolni tudják a neveléstudományokkal foglalkozó szakemberek következő seregszemléjén.

Legutóbbi frissítés: 2022. 08. 01. 19:25