Akkreditált továbbképzés középiskolai tanároknak

2021. április 28. - 11:30
Akkreditált továbbképzés középiskolai tanároknak a Debreceni Egyetem és a Debrecen BSC Kerekasztal szervezésében.

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is megrendezésre kerül az a 30 órás képzés, amely a Debreceni Egyetem és a Debrecen BSC Kerekasztal együttműködésében valósul meg, online formában.

A Debrecen BSC Kerekasztal kilenc vállalat – 4iG, BT, DT-ITS, DIEHL Aviation, EPAM, Flowserve, NI, transcosmos és UCC – által indított együttműködési program, melynek célja hogy a város és az oktatási intézmények támogatásában szerepet vállaljanak. Ennek fontos elemei az üzleti szolgáltató szektor ismertségének és elismertségének növelése, az oktatás fontosságának hangsúlyozása és annak támogatása, illetve a szektorban rejlő karrierutak bemutatása.

A vállalatok tapasztalatai szerint a BSC szektor kezd hasonló érdeklődést és figyelmet élvezni, mint a ,,hagyományos” szakmák. Ez annak is köszönhető, hogy a középiskolai tanárok is egyre nyitottabbá váltak a szektorban fontos képességek fejlesztése iránt, ez a 30 órás képzés pedig lehetőséget biztosít az oktatók számára, hogy további ismeretekre tegyenek szert, megismerjék a nemzetközi nagyvállalatok működését, a legújabb technológiákat, és azokat a kompetenciákat, amelyek a legszükségesebbek az elhelyezkedéshez, ezzel is segítve diákjaik pályaválasztását.

Mindemellett nemcsak a diákokra nézve lehet kedvező ez az esemény, hiszen ettől az évtől a képzés hivatalosan is akkreditálásra került, így a résztvevő oktatóknak az életpálya-modellbe is beépíthető.

A kialakult helyzetre való tekintettel, a biztonságot helyezve előtérbe, a képzés távoktatás formájában valósul meg.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.