Nemzetközi publikációk támogatása a BTK-n

2020. október 22. - 11:15
A támogatásban azok a főállású - tanársegéd, adjunktus vagy docens beosztású – oktatók részesülhetnek, akik még nem töltötték be 55. életévüket.

Korábban még meg nem jelent nemzetközi, idegen nyelvű, monografikus jellegű, vagy magyar, de nemzetközi kutatók szereplésével készült tudományos kötet kiadásához igényelhetnek pályázati forrást a Debreceni Egyetem (DE) Bölcsészettudományi Kar (BTK) oktatói.

A támogatásban azok a főállású - tanársegéd, adjunktus vagy docens beosztású – oktatók részesülhetnek, akik még nem töltötték be 55. életévüket.

- A támogatási összeg idegen nyelvű fordításra, lektorálásra, jogdíjra, nemzetközi honoráriumra és nyomdai költségekre is felhasználható – tájékoztatott Keményfi Róbert. A Bölcsészettudományi Kar dékánja hangsúlyozta: a pályázat lehetőséget nyújt arra, hogy a kar oktatói folytathassák tudományos kutatómunkájukat, valamint fenntartsák nemzetközi kapcsolataikat, amelyek ápolására a koronavírus járvány idején személyesen nincs lehetőség.

– Természetesen a pályázat benyújtásakor elvárás a tervezett kiadvány adatainak, tartalmi összefoglalójának ismertetése mellett egy pénzügyi terv benyújtása is, amely tartalmazza a vállalt önrész megjelölése mellett a megjelenéshez szükséges dologi és egyéb költségek részletezését is – tette hozzá a dékán.

További elvárás, hogy a sikeres pályázati forrásból megjelent műben a megfelelő helyen fel legyen tüntetve, miszerint a kutatás és a kiadás a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Tudományos Alapjának támogatásával valósult meg.

A pályázattal kapcsolatban bővebb információ:

DE BTK Dékáni Hivatal, Főépület 3. III. emelet 335.

Marsa Anikó ügyvivő-szakértő, 22170 mellék,

A támogatási igény benyújtásának határideje: folyamatos

Az elbírálás folyamatos.

A támogatási kérvény elérhetősége: btk.unideb.hu

 

B.Zs.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.